Vatrogasna zajednica županije Brodsko-posavske organizirala je obuku za vatrogasno zvanje časnika koji je započeo 5.2.2013. godine. Tečaj je trajao 100 sati, sukladno pravilniku o obuci vatrogasnih kadrova, te je bio organiziran u dvije grupe, u JVP Slavonski Brod (predavanja u Donjim Andrijevcima) za istočni dio županije, te u JVP Nova Gradiška za zapadni dio županije.

Završni dio obuke – ispit –  održan je u nedjelju 18.3.2013. godine u 10:00 sati za “istočnu” te u 13:00 sati za “zapadnu” grupu . Za “istočnu” grupu ispit je održan u JVP Slavonski Brod, pod strogim okom kontrolora HVZ-a. Kandidati su izlazili na ispit kod predavača koji nisu štedili kandidate; Ivan Vuleta, dipl.ing. (zapovjednik JVP), Željko Vlk, dipl.ing. (zamjenik zapovjednika JVP), i Stjepan Županić (zapovjednik VZŽ-e) detaljno su ispitali svakog kandidata, a svi u “istočnoj” grupi su uspješno prošli ispit.

Iz našeg DVD-a uspješna su bila oba kandidata: Slaven Vidaković i Bojan Vidaković. U grupi su također uspješni bili i svi kandidati iz DVD-ova Velika Kopanica, Donji Andrijevci, Oprisavci i Oriovac.