DVD Divoševci nastavio je s organiziranjem uspješnih vatrogasnih događaja, i nakon dva vatrogasna druženja odlučeno je organizirati i prvo vatrogasno natjecanje – noćni kup – koji je održan u nedjelju 4. kolovoza 2013. godine. Ukupno je nastupilo dvanaest desetina iz dvije županije i šest DVD-a.

Natjecanje za djecu 6-12 je počelo u 18:00 sati intonacijom himni i minutom šutnje za pokojne vatrogasce i branitelje. Prisutne je pozdravio predsjednik DVD-a Krešimir Vidaković, a zatim i zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Brodsko-posavske  g. Stjepan Županić.

Prijavljeno je šest ekipa, tri u muškoj i tri u ženskoj kategoriji djece. Nakon što su izvedene vježbe, te napravljen obračun, utvrđeno je kako su ostvareni sljedeći rezultati:

Djeca ženska

 1. DVD Beravci
 2. DVD Gundinci
 3. DVD Velika Kopanica

Djeca muška

 1. DVD Velika Kopanica
 2. DVD Beravci
 3. DVD Divoševci

Sve ekipe dobile su pehare i medalje, a iste je djeci uručio zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Brodsko-posavske  g. Stjepan Županić.

Natjecateljski dio za seniore također je započeo postrojavanjem ekipa, intonacijom himni i minutom šutnje, a natjecateljski dio otvorila je načelnica općine Velika Kopanica gđa Ružica Vukovac. U seniorskim kategorijama prijavljeno je šest ekipa, a ostvareni su sljedeći rezultati:

Seniorke:

 1. DVD Beravci
 2. DVD Gundinci
 3. DVD Piškorevci

Seniori:

 1. DVD Beravci
 2. DVD Velika Kopanica
 3. DVD Beljevina

Pehare je dodjelila načelnica općine gđa Ružica Vukovac, koja je natjecanje i zatvorila. Nakon službenog djela natjecanja uslijedila je zajednička večera svih sudionika i druženje uz tamburaše.

Za prvi kup dobili smo samo pohvale, unatoč malim tehničkim poteškoćama (nestajanje struje u dva navrata). Ovim putem DVD Divoševci zahvaljuje se svim članovima koji su sudjelovali u organizaciji kupa, bez kojih sigurno ne bismo bili u mogućnosti organizirati kup na ovakvom nivou. Zahvaljujemo i našim sponzorima koji su nam uvelike pomogli, a nabrajamo samo najvažnije: Općina Velika Kopanica, Vatrogasna zajednica općine Velika Kopanica i Vatrogasna zajednica Brodsko-posavske županije.